Zeer grote brand in Hillegom

Melding #104 15-07-2016 02:11 Prio 1 brand industrie Weeresteinstraat Hillegom 4030 – 1260

HILLEGOM – Vrijdagmorgen 15 juli is er rond 2:10 uur brand ontstaan in een bollenkwekerij aan de Weeresteinstraat in Hillegeom. De brandweer had grote moeite om de brand te blussen. Het vuur werd later bestreden door met twee kranen gecontroleerd een deel van het brandende gebouw af te breken.

De temperatuur in de brandhaard leek te dalen rond het middaguur van de vrijdag. Een woordvoerder van de brandweer meldt het volgende: “De rook trekt laag weg richting het zuidoosten, richting Nieuw-Vennep. We adviseren iedereen in dat gebied om ramen en deuren gesloten te houden.”

De uitslaande brand ontstond in een loods van het betrokken bedrijf en sloeg snel om zich heen. Hierdoor werd een enorme rookontwikkeling veroorzaakt, die in de verre omgeving te zien was. De brandweer probeerde te voorkomen dat de brand zou overslaan.

Een groot deel van de Weeresteinstraat is afgesloten voor het verkeer. Ook zijn er met matrixborden omleidingen ingesteld. Weggebruikers in het gebied moeten rekening houden met extra drukte op de weg.

Bericht via: 112hm.nl